(25.12.2020)

  1. Kapsam

GAZİ ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.  (“Şirket”), www.gazihastanesi.com internet sitesini (“Site”) ziyaret eden kullanıcıların, ziyaretçi deneyimlerini iyileştirmek ve uygun hale getirmek amacıyla sitede çerezler (cookies) kullanmaktadır.

İş bu Çerez Politikası (“Politika”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat uyarınca, internet sitesinin kullanımı sırasında toplanan kişisel verilerinizin nasıl işlendiği hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Politika, müşterilerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımız dahil www.gazihastanesi.com internet sitesini ziyaret eden ve/veya site üzerinde işlem gerçekleştiren tüm gerçek kişileri kapsamaktadır.

Şirket, Çerez Politikasını gerektiğinde güncelleme hakkına sahiptir. Politika’nın son güncelleme tarihini metnin ilk sayfasında sağ üst köşede bulabilirsiniz. Kullanıcılar internet sitemizi ziyaret ederek Politika’nın güncel versiyonuna ulaşabilirler. Politika’nın güncel versiyonunu kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Dilediğinizde Politika’nın güncel versiyonunu tarafımızdan talep edebilirsiniz.

Anonim hale getirilen veriler Kanun kapsamında kişisel veri olarak kabul edilmemektedir. Bu nedenle, bu verilere ilişkin veri işleme faaliyetleri Politika kapsamı dışında kalmaktadır. Veri işleme faaliyeti konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmak için sitemizde yer alan Aydınlatma Metni’ni okumanızı tavsiye ederiz.

  1. Veri Sorumlusu Hakkında

Şirket, internet sitesi üzerinden ziyaretçilerin/kullanıcıların kişisel verilerinin toplanması ve işlenmesi süreci kapsamında, Kanun gereğince veri sorumlusu olarak hareket etmektedir. Şirket veri sorumlusu sıfatıyla ilgili sicile kayıtlıdır. www.verbis.kvkk.gov.tr internet sitesini ziyaret ederek Verbis – Veri Sorumluları Bilgi Sicilinde yer alan veri envanterimizi inceleyebilirsiniz. Veri sorumlusu olarak, kişisel verilerinizin işleme amaçlarını ve hangi vasıtalarla işleneceğini belirliyoruz.

İnternet sitemiz bazı üçüncü kişi internet sitelerine yönlendirmeler içerebilir. Bu Politika, sizi Şirket’in çerezler vasıtasıyla topladığı kişisel verilerin işlenme amaçları ve vasıtaları ile ilgili bilgilendirmekte olup; diğer üçüncü kişi veri sorumlularının çerez kullanımları ve kişisel verilerinizi ne şekilde işlediği hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için, onların kendi internet sitelerinde yer alan politikalarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

III. Çerezler (Cookies) Tanımı

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcınıza, bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza depolanan küçük boyutlu metin dosyalarıdır. Çerezler vasıtasıyla site ziyaretçilerinin kişisel verileri toplanabilmektedir.

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bazı bilgileri tarayıcınıza, bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza depolar. Depolanan bu bilgiler, internet sitesini her ziyaret edişinizde internet sitesine gönderilir. Bu sayede internet sitesini bir sonraki ziyaretinizde önceki ziyaretiniz ile ilgili bilgiler (kullanıcı adınız ve tercihleriniz gibi) hatırlanır.

Çerez türleri, ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler (birinci taraf çerezler) veya görüntülediğiniz sayfada içerik sunan diğer internet siteleri tarafından oluşturulan çerezler (üçüncü taraf çerezler) olarak ikiye ayrılmaktadır.

Çerezler ayrıca, kullanım amaçlarına göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Aşağıda hangi çerez kategorilerinin hangi amaçlarla kullanıldığı açıklanmıştır.

  • Teknik/Zorunlu Çerezler; Sitenin kullanımı ve işlerliği için gerekli olan çerezlerdir. Teknik çerezler devre dışı bırakıldığı takdirde Site’nin bir kısmına veya tümüne erişim mümkün olmayabilir.
  • Analitik Çerezler (Performans Çerezleri); Site ziyaretçilerinin internet sitesini nasıl kullandığı hakkında bilgi almak ve ziyaretçi deneyimlerini iyileştirmek/geliştirmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler, ziyaretçiler tarafından görüntülenen sayfalar, tıklanma sayıları, sayfaları kaydırma hareketleri ve bu sayfalara giriş ve çıkış zamanları gibi bilgileri içerir.
  • İşlevsellik/Kişiselleştirme Çerezleri; Site ziyaretçilerine kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak amacıyla kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler dil tercihleriniz ve kullanıcı adınız gibi tercihlerinizin internet sitesini ziyaret edişinizde hatırlanmasını sağlar.
  • Hedefleme/Reklam Çerezleri; Ziyaretçilerin ilgi alanlarına göre reklam sunulması ve sunulan reklamların etkinliğini ölçmek amacıyla kullanılan çerezlerdir.

 

  1. Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verileriniz, aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir: Site ziyaretçilerinin hareketlerini takip etmek, ziyaretçi kullanımlarını istatiksel olarak değerlendirmek, ziyaretlerini bir sonraki ziyaretinizde bilgilerinizin hatırlanmasını sağlamak, site yapısını ve içeriğini iyileştirmek ve geliştirmek, çevrimiçi reklamcılık faaliyetlerinde bulunabilmek, internet sitesinde yer alan içeriğin sizin ve bilgisayarınız için en etkili şekilde sunulmasını sağlamak, ziyaretçilerin tercih ve ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirilmiş hizmet sunabilmek, seçmeniz durumunda hizmetlerimizden interaktif olarak yararlanmanızı sağlamak.

 

  1. Çerezler Vasıtasıyla Kişisel Veri Toplamanın Hukuki Sebebi

Şirket, çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verilerinizi, Site’nin verimliliğinin arttırılması ve ziyaretçilerin Site kullanımının iyileştirmesi yönündeki meşru menfaati nedeniyle kişisel veri işlemenin Şirket’in meşru menfaatleri açısından zorunlu olması hukuki sebebine dayanarak işlemektedir.

 

  1. Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verilerin Paylaşılması

Çerezler vasıtasıyla topladığımız ve/veya bunları işleyerek elde ettiğimiz kişisel verilerinizi, bu Politika’nın ilgili bölümünde yer alan kişisel veri işleme amaçlarının gerçekleştirilebilmesi için internet sitemizin yayını ve işletilmesi konularında destek ve hizmet aldığımız yurt içinde ve yurtdışında bulunan tedarikçiler ve iş ortaklarımızla paylaşmaktayız. Bununla birlikte, Site’nin ve site kullanıcılarının ziyaret deneyiminin geliştirilmesi ve yazılımsal hataların düzeltilmesi amacıyla da kişisel verileriniz söz konusu taraflarla paylaşılmaktadır.

Kişisel verileriniz, yasal bir talep bulunması halinde hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla yetkili kurum ve kuruluşlarla, adli ve idari makamlarla paylaşılabilecektir.

Kişisel verileriniz, üçüncü kişi çerezleri kullanımı durumunda çeşitli ülkelerde bulunan sunucularda saklanabilecektir. Çerezlerin kullanımını engellemek için bu Politika’nın “VIII. Çerez Kullanımının Engellenmesi” başlıklı kısmını inceleyebilirsiniz.

VII. Sitemizde Kullanılan Çerezler

Şirket olarak, internet sitemizde aşağıda belirtilen çerez çeşitlerini kullanmaktayız:

gazihastanesi.com

Google Analytcs ( Analitik Çerezler (Performans Çerezleri)

Google Re-Marketing  ( Hedefleme/Reklam Çerezleri )

 

VIII. Çerez Kullanımının Engellenmesi

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezleri etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Fakat, çerezleri devre dışı bırakmanız durumunda Sitenin bazı özelliklerinden yararlanmanız mümkün olmayacaktır.

İnternet tarayıcıları çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının veya uygulamanın yardım menüsüne bakabilirsiniz.

Örnek,
“Google Chrome -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Gizlilik ve Güvenlik -> Site Ayarları -> Çerezler ve Site Verileri -> Sitelerin çerez verilerini kaydetmelerine ve okumalarına izin ver” seçeneği ile yönetebilirsiniz.

“Internet Explorer -> Ayarlar -> İnternet Seçenekleri -> Gizlilik -> Gelişmiş ayarlar” menüsünden yönetebilirsiniz.

Mobil Cihazınızda Çerezleri Kontrol etmek için ;

Apple Cihazlarda;

  • “Ayarlar -> Safari -> Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Sil” adımları ile tarama geçmişinizi ve çerezleri temizleyebilirsiniz..
  • Çerezleri silip geçmişinizi tutmak için “Ayarlar -> Safari -> İleri Düzey -> Web Sitesi Verileri -> Tüm Web Sitesi Verilerini Sil” adımlarını izleyebilirsiniz.
  • Siteleri ziyaret ederken geçmiş verilerinin tutulmasını istemiyorsanız;
  • “Safari -> simgesi -> Özel -> Bitti” adımlarını izleyerek özel dolaşımı aktif hale getirebilirsiniz.
  • “Ayarlar -> Safari -> Tüm Çerezleri Engelle” adımları ile çerezleri engelleyebilirsiniz.

Android Cihazlarda;

  • “Chrome uygulaması -> Ayarlar -> Gizlilik -> Tarama verilerini temizle -> Çerezler, medya lisansları ve site verileri -> Verileri Temizle” seçeneği ile çerezkerinizi temizleyebilirsiniz.
  • “Chrome Uygulaması -> Ayarlar -> Site Ayarları -> Çerezler” seçeneği ile çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
  1. Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verileri İşlerken Uyduğumuz İlkeler

Şirket olarak, kişisel verilerinizi; Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma, doğru ve gerektiğinde güncel olma, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma ilkesi, ilgili mevzuatta öngörülen ve işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkesi çerçevesinde toplanmakta ve işlenmektedir.

  1. Sahip Olduğunuz Haklar

Şirket tarafından, çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verilerinize ilişkin aşağıdaki haklara sahipsiniz: Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verilerinizin işlenme amacını öğrenme ve amaca uygun kullanım hakkında bilgi alma, kişisel verilerinizin üçüncü kişilere aktarılması konusunda bilgi alma, kişisel verilerinizin gerçeğe uygun olarak düzeltilmesini isteme, kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme varsa kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirmemizi isteme, kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme.

  • Yukarıda belirtilen hakları kullanmak istediğinizi internet sitemizde yer alan “Veri Sahibi Başvuru” kısmından tarafımıza iletebilirsiniz.
  • Nevzat Güzelırmak Sokak No:29 Alsancak / Kahramanlar – İzmir adresine yazılı olarak posta yoluyla başvurabilirsiniz.
  • Şirket İrtibat Kişisi’nin e-posta adresine [email protected] e-posta göndererek başvuru yapabilirsiniz.

Şirket, başvurunuzun ulaşmasından itibaren en kısa sürede yanıt gönderecektir. En geç 30 (otuz) gün içinde başvurunuz yanıtlayacaktır. Başvuruya yetkili olup olmadığınızı tespit etmek veya talebinizi daha hızlı yanıtlayabilmek için sizden bazı ek bilgiler istenebilecektir.

Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u hakkında bilgi almak ve bu konuda Şirket politikamıza ilişkin ayrıntılı bilgi sahibi olmak için internet sitemizde yer alan Aydınlatma Metni’ni inceleyebilirsiniz.